Vesti

2. Sep. 2015 Обавештење Дирекције за пољопривреду и село - VII Општинскa изложбa говеда

Обавештењ&
Обавештењ&

 Дирекција за пољопривреду и село Општине Богатић у складу са својим Програмом рада у 2015.години и у сарадњи са Основном матичном службом ,Вет-Бол Богатић ,Млекара Шабац, Мат-2012 Шабац,Веса Мат, Пољопривредном стручном службом Шабац,одржаће  једнодневну

VII Општинску изложбу говеда сименталске расе и оваца

 Изложба ће бити одржана 09. септембра (среда) од 10 часова на простору сточне пијаце Богатић уз културно уметнички програм, доделу вредних новчаних награда и промоцију нових производа везано за сточарство.

 

1. Sep. 2015 Počela nova školska godina

Počela nova školska godina
Počela nova školska godina
Počela nova školska godina Počela nova školska godina
Video prilog Poela nova kolska godina

Danas je školsko zvono najavilo početak nove školske godine, u svim školama na području opštine Bogatić. Najradosniji su đaci prvaci, jer će pored starih drugara iz predškolskog boravka, sada upoznati i dosta novih drugova i drugarica. Ali, pored radosti, kod njih je prisutna i trema od škole, učitelja, novih obaveza, jer se po prvi put susreću sa dosta nepoznatih stvari i situacija.

Svečani prijem đaka prvaka organizovan je u Osnovnoj školi „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Prisutnima se obratio Božidar Cmiljanović, direktor škole. Đacima je poželeo puno uspeha u školovanju i kao najvažnije istakao, da postanu dobri ljudi.

Organizovana je i mini priredba, u cilju opuštanja i otklanjanja treme kod najmlađih. U programu su učestvovali učenici viših razreda, predstavom „Moderna pepeljuga“ i recitacijom.

Posebna pažnja u OŠ u Bogatiću, poklanja se grupi za inkluzivno obrazovanje, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Sa njima radi stručni tim, koji vodi Katarina Sinđelić, defektolog.

Septembar je najteži mesec i za roditelje učenika, jer sledi dodatni udar na kućni budžet-spremanje za školu, što pored udžbenika obuhvata i nabavku školske opreme, obnavljanje garderobe i ostalog.

U našoj opštini u svih šest osnovnih škola je dvesta trideset polaznika - đaka prvaka. Najveći broj ih je u osnovnoj školi u Bogatiću, njih četrdeset i troje. Prvu godinu „Mačvanske srednje škole“ pohađaće 174 učenika, u 6 obrazovnih profila.

 

31. Aug. 2015 Pomoć prvacima - lakše do prvog slova

Pomoć prvacima - lakše do prvog slova
Pomoć prvacima - lakše do prvog slova
Pomoć prvacima - lakše do prvog slova Pomoć prvacima - lakše do prvog slova
Video prilog Pomo prvacima - lake do prvog slova

Danas je u OŠ “Mika Mitrović“ u Bogatiću priređen prijem za đake prvake, iz svih šest osnovnih škola sa teritorije opštine. Dvesta trideset mališana dobilo je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 4000 dinara, kao i besplatni saobraćajni paket, dar lokalne samouprave.

Priključivši se akciji Ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova, kada je u pitanju bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju,đacima prvacima podeljeni su saobraćajni bukvar, prsluk sa motivima školaraca i reflektujuće narukvice. Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je priručnik, “Pažljivko - pravila u saobraćaju”, a Crveni krst Bogatić raspored časova.

Prisutnim đacima, roditeljima i prosvetnim radnicima, obratili su se: Miladin Stančetić, načelnik Odeljenja društvenih delatnosti i predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac, koji je istakao, da lokalna samouprava treću godinu za redom, obezbeđuje skromnu pomoć prvacima u okviru svojih mogućnosti.

Ove godine najveći broj prvaka upisano je u OŠ “Mika Mitrović” u Bogatiću - četrdeset tri učenika, a najmanje u OŠ „Cvetin Brkić“u Glušcima - njih deset.

 

27. Aug. 2015 Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila selekciju Slovenije

Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija Srbija 2 :1 Slovenija Srbija 2 :1 Slovenija Srbija 2 :1 Slovenija
Video prilog enska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila selekciju Slovenije

Nakon intoniranja državnih himni, na stadionu FK „Mačva 2005“ u Bogatiću, počela je međunarodna prijateljska utakmica ženskih seniorskih reprezentacija Srbije i Slovenije . Uz pomoć lokalne samouprave, Opštinskog fudbalskog saveza i ljudi koji vode “Mačvu”, uspešno je organizovana utakmica, po svim standardima FIFA. Poredšarma i lepote, devojke su svoje sportsko umeće u baratanju loptompokazale i zaljubljenicima fudbalske igre u Bogatiću.Navijačima domaće reprezentacije, pridružile su se i igračice omladinskih selekcija Srbije.

Početak utakmice protekao je u inicijativi selekcije Slovenije, koja je već u trećem minutu, nakon izvedenog kornera, golom Kos Eveline povela sa 1:0. Reprezentativke Srbije su do kraja poluvremena, podigle ritam, odnele prevagu na sredini terena i dobru igru krunisale pogotkom u Milice Mijatović u 37. minutu.

U drugom poluvremenu, reprezentacija Srbijebila je bolja ekipa u svim segmentima igre. Nakon nekoliko propuštenih šansi, pobedonosni gol postigla je Alegra Poljak u 57. minutu igre, nakon greške golmana i asistencije Milice Mijatović. Preko 300 gledalaca, uživalo je u kvalitetnoj i dopadljivoj igri, u kojoj je slavila reprezentacija Srbije rezultatom 2 : 1.

Obe reprezentacije trenutno borave u Etno selu Stanišići, u okviru pripremama za kvalifikacije predstojećeg seniorskog evropskog prvenstva u fudbalu.

Reprezentacija Srbije će se takmičiti u grupi 7 sa selekcijama Bosne i Hercegovine,Engleske, Belgijei Estonije. Prva utakmica u kvalifikacijama je 17. septembra, a naša selekcija gostuje u Estoniji.

 

26. Aug. 2015 Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bogatiću

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bogatiću
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bogatiću
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bogatiću Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bogatiću
Video prilog Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bogatiu

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bogatić je u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi iz Beograda, organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama FK “Mačva 2005” u Bogatiću. Prikupljene jedinice krvi namenjene su potrebama zdravstvenih ustanova na području Grada Beograda, za lečenje pacijenata iz cele Srbije. Crveni krst Bogatić u toku godine organizuje tri ovakve akcije, u aprilu, avgustu i decembru. Za ovu akciju prijavilo se 60 davalaca, nakon lekarskih pregleda odbijeno je 12, akrv je dalo 48. Ovo je 12. akcija u ovoj godini, a plan je da se do kraja godine organizuje 20 akcija. Naredna će biti organizovana 4. septembra u Salašu Crnobarskom.

 

 
VRH